Energielabel utiliteitsbouw

Als u inzicht wilt hebben in de energieprestatie van uw bedrijfsgebouw kunt u een Energielabel laten opstellen. In het kader van de Europese richtlijn (de EPBD) moet elk utiliteitsgebouw dat verkocht wordt of opnieuw verhuurd wordt voorzien zijn van een Energielabel. Op het Energielabel staat de energetische kwaliteit van het gebouw weergegeven en worden er een aantal globale energiebesparende maatregelen vermeld.

HET ENERGIEBESPARINGSADVIES
Besparen op energie is besparen op uw bedrijfskosten. Maatregelen om het energieverbruik voor verwarming, luchtbehandeling en verlichting te verlagen verdienen zich vaak binnen enkele jaren terug. Zeker als u gebruik kunt maken van de mogelijkheid tot Energie Investeringsaftrek.

familie-energie-besparen2Als u een goed inzicht wilt hebben in de energiebesparende maatregelen die voor u het meest interessant zijn kunt u een energiebesparingsadvies laten maken. In het besparingsadvies komen alle relevante energiebesparende maatregelen aan bod en wordt de energiebesparing en de terugverdientijd berekend. Het besparingsadvies is afgestemd op het gebouw en het specifieke gebruik ervan. In het besparingsadvies wordt de koppeling gemaakt van het doorvoeren van energiebesparende maatregelen en onderhoudsplanning van het gebouw.