Energielabel woningen

Voor woningen is er voor verkoop en verhuur een energielabel nodig. De energieprestatie van uw woning wordt weergegeven in een gestandaardiseerde energieklasse (A t/m G en kleuren). Zeer energiezuinige woningen hebben een A en zijn heldergroen, zeer onzuinige hebben een G en zijn felrood. Dit is te vergelijken met de energielabels die in de witgoedsector worden gehanteerd.

Energielabel

Een energielabel mag alleen opgesteld worden door een gediplomeerd energieadviseur. Een energieadviseur komt langs en neemt alle kenmerken van de woning op. Dit betekent in de praktijk dat de energieadviseur de afmetingen van de woning in detail opmeet, noteert wat de isolatiekwaliteit is en in kaart brengt welke installaties aanwezig zijn. Op basis van deze uitgebreide opname berekent hij vervolgens het energielabel. Het energielabel van de woning is dus gebaseerd op de werkelijke energetische kwaliteit van de woning.

Het energiebesparingsadvies

Naast het energielabel kunt u ook een energiebesparingsadvies opstellen. Een energiebesparingsadvies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen voor uw woning. Het biedt een helder overzicht van de huidige energieprestatie en van de energiebesparende maatregelen inclusief de terugverdientijden. Uitvoeren van energiebesparende maatregelen resulteert in meer comfort, lagere milieubelasting, gezonder binnenklimaat en uiteraard lagere energiekosten.
7Final cmyk